Thursday, December 11, 2008

9th December Questions


Specialist Questions Set by The Lamb Inn


                                SPORT                    

 

01.   Football - On 22nd November, 2008, the big 4 clubs (Liverpool, Manchester United, Chelsea and Arsenal) all failed to score on that day. How many years is it since this last happened ?  There is some leeway.

        ANSWER :  86 years   ( accept 84 – 88 )

 

02.   Boxing - Ricky Hatton recently beat American Pauli Malignaggi in Las Vegas. What is the American’s nickname ?

        ANSWER :  The Magic Man

 

03.   Olympics - Sir Steven Redgrave (the supreme Olympian) has represented GB at what other sport ?

        ANSWER :  Bobsleigh

 

04.   Horse racing - Jockey Jason McKeown was recently suspended for 2 days for improper conduct.   What was his offence ?

        ANSWER :  He took the whip off a fellow rider in mid race.

                             (other rider was Donal Devereux - Not essential to answer)

 

05.   Football – In season 2007/8 Derby County recorded the worst ever points tally in Premiership history, achieving just one victory from their 38 games. Who did they beat ?

        ANSWER : Newcastle United

 

06.   Golf - Between 1973 & 1977 the USA beat which team to win the Ryder Cup on 3 consecutive occasions ?

        ANSWER :  Great Britain & Ireland   (Accept only this specific answer)

 

07.   Cricket - Which bowler holds the record for taking most wickets for Pakistan ?

        ANSWER :  Wasim Akram       (414 wickets)

 

08.   Rugby Union – In which year did France join the home nations to become the five nations tournament ?    There is some leeway.

        ANSWER  :     1910    (ACCEPT 1908 – 1912)

 

 

SUPPLEMENTARIES

 

a.     Which horse finished runner-up to Red Rum in the 1973 Grand National ?

        ANSWER : Crisp

 

b.     Who scored England’s 1st goal against Germany in the recent friendly international in Berlin on the 19th November ?

        ANSWER :  Matthew Upson

 

c.     Football - In 2000 which round 2 defeated team were re-instated as a lucky loser to replace Manchester United who were in Brazil at the time ?

        ANSWER : Darlington


                GEOGRAPHY                           

 

 

01.   Jakarta, the Indonesian capital is situated on which island ?

        ANSWER  :  Java

 

02.   On which stretch of water does Bahrain lie ?

        ANSWER  :  Persian Gulf

 

03.   Which lake, also called Bodensee, lies partly in Germany and partly in Switzerland ?

        ANSWER  :  Lake Constance

 

04.   Where in Britain would you find Aubrey holes, Bluestone horseshoe and Avenue ditch ?

        ANSWER  :  Stonehenge

 

05.   Which country is nicknamed ‘The cockpit of Europe’ because of the number of battles fought on it’s soil throughout history ?

        ANSWER  :  Belgium

 

06.   Which of the New York boroughs was known as the borough of Richmond until 1975 ?

        ANSWER  :  Staten Island

 

07.   Which stretch of water separates India from Sri Lanka ?

        ANSWER  :  Palk Strait

 

08.   San Juan is the capital of which U.S. overseas territory ?

        ANSWER  :            Puerto Rico

 

 

SUPPLEMENTARIES

 

a.     What colour are the four stars on the flag of New Zealand ?

        ANSWER  :  Red

 

b.     Port Moresby is the capital of which country ?

        ANSWER  :  Papua New Guinea

 

c.     Name one of the two countries partly separated by the river Douro ?

        ANSWER  :  Spain and Portugal

 

d.     Which is the southernmost of the New England states in the U.S.A ?

        ANSWER  :  Connecticut


HISTORY                            

 

 

01.   The doomed ship Titanic had two sister ships.  Name either of them.

        ANSWER  :  Britanic and Olympic

 

02.   What occupation has, for centuries, been assumed that unmarried women would take ?

        ANSWER  :  Spinster  (spinning yarn from cotton or wool)

 

03.   For how many days were U.S. TV commercials suspended as a mark of respect after President Kennedy’s assassination ?

        ANSWER  :  4

 

04.   What links the following :  Akagi,  Hiryu,  Kaga,  Shokagu,  Soryu  and  Zuikaku ?

        ANSWER  :  They were the Japanese aircraft carriers which attacked Pearl Harbour.

 

05.   Which famous building did John Nash rebuild in 1825 ?

        ANSWER  :  Buckingham Palace

 

06.   Which achievement links the following :  Arthur Martin-Leake,   Noel Chavasse  and Charles Upham  ?

        ANSWER  :  The only people to be awarded two Victoria Crosses.

 

07.   What was the name of England’s wartime code breaking station ?

        ANSWER  :  Bletchley Park

 

08.   The words  Tsar  and  Kaiser  are both derived from which famous historical figurehead ?

        ANSWER  :  Julius Caesar

 

 

SUPPLEMENTARIES

 

 

a.     What was the name of Henry VIII’s elder brother who died in 1502 whilst still heir-presumptive ?

        ANSWER  :  Arthur

 

b.     Which three letters did S O S replace as a morse code mayday signal ?

        ANSWER  :  C Q D   (C Q was a general call to all ships and  D  was for distress)

 

c.     In which battle was the Monmouth rebellion defeated in 1685 ?

        ANSWER  :  Sedgemoor


SCIENCE                     

 

 

01.   The elements Erbium, Yttrium, Ytterbium and Terbium were named after the town of Ytterby in which country ?

        ANSWER  :  Sweden

 

02.   What name is given to the spore-bearing leaf of a fern ?

        ANSWER  :  Frond

 

03.   Oil from the berries of which tree are used to flavour gin ?

        ANSWER  :  Juniper

 

04.   Relative density is the density of a substance relative to what ?

        ANSWER  :  Water

 

05.   What is the name of the highly corrosive mixture of acids capable of dissolving gold ?

        ANSWER  :  Aqua Regia

 

06.   Which acid, named after the latin for the plant wood sorrel, is found in rhubarb leaves ?

        ANSWER  :  Oxalic Acid

 

07.   Which gas is formed when a hydrogen bomb is detonated ?

        ANSWER  :  Helium

 

08.   What is the eye condition which causes round objects to appear oval ?

        ANSWER  :  Astigmatism

 

 

SUPPLEMENTARIES

 

a.     Which rare gas is also known as ‘heavy hydrogen’ and produces ‘heavy water’ when its oxide is present in water ?

        ANSWER  :   Deuterium

 

b.     Which type of leather made from dried untanned skins is traditionally used for the highest quality manuscripts ?

        ANSWER  :   Vellum

 

c.     Which group of mostly alpine herbs means ‘stone breaker’ because their roots break up rocks by growing into cracks ?

        ANSWER  :   Saxifrages

 

d.     What is the lightest known metal ?

        ANSWER  :   Lithium

 

 

ARTS & ENTERTAINMENT        

 

These celebrities from stage and screen have well known relatives

 01.   Who is the well known actress daughter of Midnight Cowboy actor Jon Voight ?

        ANSWER  :  Angelina Jolie

 

02.   Who is the daughter of Newspaper Editor and Columnist Eve Pollard ?

        ANSWER  :  Claudia Winkelman  (Presenter of Strictly Come Dancing’s ‘It takes two)

 

03.   Mark McManus of Taggart fame had a famous singing half-brother.  Who is he ?

        ANSWER  :   Brian Connolly (lead singer of The Sweet)

 

04.   Laila Morse, better known as Mo Harris in Eastenders has a famous big screen actor for a brother.  Who is he ?

        ANSWER  :   Gary Oldman

 

05.   Game show presenter Hughie Green’s daughter became a famous TV presenter in her own right, but it was not confirmed that she was his daughter until late in his life. Who was she ?

        ANSWER  :   Paula Yates      (supposed daughter of TV presenter Jess Yates)    

 

06.   Pop singer Lily Alan has a famous father Keith, but can you name her famous step-father ?

        ANSWER  :  Harry Enfield

 

07.   Big screen actress Kate Hudson has a famous step-father Kurt Russell, but who is her mother ?

        ANSWER  :   Goldie Hawn

 

08.   Emilio Estevez has a famous father, but who is his equally famous brother ?

        ANSWER  :   Charlie Sheen

 

 

SUPPLEMENTARIES

 

a.     Who is Warren Beatty’s famous film star sister ?

        ANSWER  :   Shirley Maclaine

 

b.     Carrie Fisher of Star Wars fame is the daughter of which famous Hollywood actress ?

        ANSWER  :   Debbie Reynolds

 

c.     Who is the mother of actress Joely Richardson ?

        ANSWER  :   Vanessa Redgrave


LEST WE FORGET      

               

                                          Questions all relate to World War One

 

01.   Against whom did Austria-Hungary declare war on 28th July 1914, beginning the Great War ?

        ANSWER :  Serbia

 

02.   What was the nationality of Lieutenant Colonel John Alexander McCrae, author of the poem ‘In Flanders Fields’ ?

        ANSWER  :  Canadian

 

03.   Which major battle / offensive on the Western Front commenced on 1st July 1916 lasting until November 1916, resulting in almost 60,000 British casualties on the first day including in excess of 19,000 dead ?

        ANSWER  :  The Somme

 

04.   Which military hardware was used for the first time in battle during the Somme Offensive at the battle of Fleurs-Courcelette ?

        ANSWER  :  Tanks   (Mark I’s)

 

05.   What is the title of the poem by Rupert Brooke which begins with the lines ‘If I should die, think only this of me, that there’s some corner of a foreign field that is forever England’ ?

        ANSWER  :  The Soldier

 

06.   Which major battle on the Western Front commenced on 31st July lasting until November 1917 in which British, Canadian, South African and Anzac forces fought to gain control of the Ypres salient ?

        ANSWER  :  Passchendaele  (Accept Third Battle of Ypres)

 

07.   Who is Britain’s only surviving ‘Tommy’ having survived the trenches and the battle of Passchendaele and is now aged 110 ?

        ANSWER  :  Harry Patch

 

08.   Who was the Allied Supreme Commander who signed the Armistice at Compiegne along with German Mattias Erzberger ?

        ANSWER  :  Ferdinand Foch   (Accept Marshal Foch)

 

SUPPLEMENTARIES

 

a.     In which year did the unofficial Christmas truce along parts of the Western Front take place ?

        ANSWER  :  1914

 

b.     Which treaty ended World War One on 28th June, 1919 ?

        ANSWER  :  Treaty of Versailles

 

c.     Who became Commander in Chief of the British Expeditionary Force in December 1915 replacing Field Marshall Sir John French ?

        ANSWER  :  General Sir Douglas Haig


THE MUSIC ROUND                        

 

Sorry, it’s classical again, but there’s nothing here that’s not general knowledge !

 

01.   In Puccini’s opera Turandot, the tenor sings an aria which proclaims that ‘None shall sleep’. What is this aria called ?

        ANSWER  :  Nessun Dorma

 

02.   Which opera, with music by George Gershwin, had an original cast of classically trained African-American singers and is set in ‘Catfish Row’, Charleston, South Carolina ?

        ANSWER  :  Porgy & Bess

 

03.   Which Gilbert & Sullivan operetta contains the song generally known as ‘A policeman’s lot is not a happy one’

        ANSWER  :  The Pirates of Penzance

 

04.   Rachmaninov’s Piano Concerto No. 2 was used to great effect in which 1945 film starring Celia Johnson and Trevor Howard and written and directed by Noel Coward ?

        ANSWER  :  Brief Encounter

 

05.   Which classical composer’s tortured life and career was the subject of the Ken Russell film ‘The Music Lovers’ ?

        ANSWER  :  Pyotr Ilyich Tchaikovsky

 

06.   Offenbach’s barcarolle from the ‘Tales of Hoffman’ is a famous piece of music, but what is a barcarolle ?

        ANSWER  :  A boating song, particularly by gondoliers. (accept any reasonable reference to boats )

07.   Which 1941 film starring Anton Wallbrook is probably best known for the music by Richard Addinsell which included the ‘Warsaw Concerto’ ?

        ANSWER  :  Dangerous Moonlight

 

08.   In 1963, who had a hit with ‘Hello Muddah, hello Faaduh’ which had words set to Ponchielli’s ‘Dance of the Hours’ from ‘La Gioconda’ ?

        ANSWER  :  Allan Sherman

 

SUPPLEMENTARIES

 

a.     Who wrote ‘The Dream of Gerontius’ but is more famous for music sung to at the Last Night of the Proms ?

        ANSWER  :  Sir Edward Elgar

 

b.     Which Austrian composer wrote the Serenade No. 13 for strings in G major which is loosely translated as ‘A little night music’ ?

        ANSWER  :  Wolfgang Amadeus Mozart

 

c.     Who wrote the music to Onward Christian Soldiers,  The Lost Chord  and all of the Savoy Operas ?

        ANSWER  :  Sir Arthur Sullivan  (of Gilbert & Sullivan fame)


THE ANSWER LIES IN THE SOIL

                                       ‘Part of your five-a-day’

 

01.   Which fruiting body of the nightshade family has the latin name solanum lycopersicum and

         was once known as the ‘love apple’ ?

         ANSWER :  TOMATO

 

02.   Which vegetable was used by Gregor Mendel whilst formulating his theory on genetics ?

         ANSWER :  PEAS

 

03.   In preparation of this vegetable for cooking, a volatile gas called syn-propanethial-S-oxide can be released causing ophthalmic irritation.  What is the vegetable ?

        ANSWER :  ONION

 

04.   Which vegetable, with an annual production of 70 million tonnes in China and an average

         consumption of over 300 kilos per person in Russia, caused a 25% reduction in the population of Ireland in the mid nineteenth century ?

         ANSWER :  POTATO

 

05.   Which vegetable is the main ingredient of borscht ?

         ANSWER :  BEETROOT

 

06.   The acquisition of which vegetable was the only ambition of Baldrick ?

         ANSWER :  TURNIPS

 

07.   A giant imitation of this vegetable has been seen to be carried by comedian Max Boyce. What is it ?

        ANSWER :  LEEK

 

08.    Of which vegetable are there varieties called, Mung, Lima and Velvet ?

        ANSWER :  BEANS

 

 

SUPPLEMENTARIES

 

a.     Which vegetable was popularized in America through a cartoon series about a feisty little  sailor ?

        ANSWER :  SPINACH

 

c.     Which vegetable has a measurement of strength listed on the Scoville scale ?

        ANSWER :  PEPPERS   (accept Chilli, capsaicin, etc)

 

b.     How many heaped tablespoons of vegetables, beans or pulses constitutes one of your five-a-day portions ?

        ANSWER :  THREE


GENERAL KNOWLEDGE

Set by TheCock Inn       

 

 

01.   What is the capital of Samoa ?

        ANSWER : APIA

 

02.   What is the capital of the Solomon Islands ?

        ANSWER : HOINARA

 

03.   In which British city would you find the squinty bridge ?

        ANSWER : GLASGOW

 

04.   In which British city would you find the Mathematical bridge.

        ANSWER : CAMBRIDGE

 

05.   By what name is Beethoven’s third symphony known ?

        ANSWER : EROICA

 

06.   By what name is Mozart’s 38th symphony known ?

        ANSWER : PRAGUE

 

07.   Whose gravestone bears the words “His sins were scarlet, but his books were read” ?

        ANSWER : HILAIRE BELLOC

 

08.   Whose epitaph was “A brave life and a heroic death. Be British” ?

        ANSWER : EDWARD J. SMITH  (Captain of the Titanic)

--------------------

09.   The Greek words for ‘beautiful’, ‘appearance’ and ‘I behold’ converge to give us which word ?

        ANSWER : KALEIDASCOPE

 

10.   Which contraction of the word ‘grandfather’ is used as a slang word for someone in charge ?

         ANSWER : GAFFER

 

11.   Which serpent haunted the caves at Parnassus, whose name lives on in one of the world’s largest snakes?

        ANSWER : PYTHON

 

12.   Who was the half sister of King Arthur ?

        ANSWER : MORGAN LE FEY

 

13.   Who was the subject of a film starring Richard Attenborough, who lived at 10, Rillington Place ?

        ANSWER : JOHN CHRISTIE

 

14.   By what name was Salvatore Luciana better known ?

        ANSWER : LUCKY LUCIANO

 

15.   In which castle was the late Princess Margaret born ?

        ANSWER : GLAMIS

 

16.   Which castle holds an annual service for the Knights of the Order of the Garter ?

        ANSWER : WINDSOR

--------------------

17.   Where was ‘Lola’ a showgirl ?

        ANSWER : AT THE COPACABANA

 

18.   Which fair was the subject of a Simon and Garfunkel song ?

        ANSWER : SCARBOROUGH

     19.   In Shakespeare, who asks “If you prick us, do we not bleed ?”  ?

        ANSWER : SHYLOCK  (in The merchant of Venice.)

 

20.   In Shakespeare, who swears “A plague on both your houses” ?

        ANSWER : MERCUTIO (in Romeo and Juliet)

 

21.   What was the name of Captain Pugwash’s mortal enemy ?

        ANSWER : CUT-THROAT JAKE

 

22.   Who owned Roald Dahl’s chocolate factory ?

        ANSWER : WILLY WONKA

 

23.   In which city is the oldest metro system in the world ?

       ANSWER : LONDON

 

24.   Which road runs from Alaska to Chile ?

       ANSWER : THE PAN-AMERICAN HIGHWAY

-------------------

25.   What roadside item was invented by Carlton Magee in 1935 ?

        ANSWER : THE PARKING METER

 

26.   To which island in the South Atlantic was Napoleon Bonaparte exiled ?

        ANSWER : ST. HELENA

 

27.   Which actress currently plays ‘The Commander’ ?

        ANSWER : AMANDA BURTON

 

28.   President elect Barack Obama is a senator of which state ?

        ANSWER : ILLINOIS

 

29.   What is the name of Bob the Builder’s cat ?

        ANSWER : PILCHARD

 

30.   What is the title of Dawn French’s latest book ?

        ANSWER : FULTIC

 

31.   Who invented the aqualung ?

        ANSWER : JACQUES COUSTEAU

 

32.   Who led the Gunpowder Plot ?

        ANSWER : ROBERT CATESBY

--------------------

33.   Which US president was assassinated in 1881 ?

        ANSWER :  WILLIAM McKINLEY

 

34.   Who is the current Education Secretary (as at November 10th 2008)

        ANSWER : ED BALLS

 

35.   Who has recently had a statue unveiled in his memory in Lytham St. Annes ?

        ANSWER : LES DAWSON

 

36.   Who was Britain’s Prime Minister at the outbreak of World War I  ?

        ANSWER : HERBERT ASQUITH

 

37.   How much would 11 guineas be in today’s currency ?

        ANSWER : £11.55p

 

38.   Who is Holland’s present Queen ?

        ANSWER : QUEEN BEATRIX

 

39.   Where is the Book of Kells currently to found ?

        ANSWER : TRINITY COLLEGE, DUBLIN.

 

40.   What is the capital of Liberia ?

        ANSWER : MONROVIA

--------------------

41.   What is the capital of Zambia ?

        ANSWER : LUSAKA

 

42.   Which country would have ‘Helvetia’ on it’s stamps ?

        ANSWER : SWITZERLAND

 

43.   In whose reign was the Jacobite Rebellion ?

        ANSWER : GEORGE III

 

44.   What is the RAF rank equivalent to an Admiral ?

        ANSWER : AIR CHIEF MARSHALL

 

45.   In which Shakespeare play would you find Malvolio ?

        ANSWER : TWELTH NIGHT

 

46.   How is Dutch Capsicum better known ?

        ANSWER : GREEN PEPPER

 

47.   Which Titan stole fire from heaven ?

        ANSWER : PROMETHEUS

 

48.   Who was born at Burnham Thorpe, Norfolk in 1758 and died at the age of 47 ?

         ANSWER : HORATIO NELSON

--------------------

49.   Which is the longest river in Australia ?

        ANSWER : DARLING

 

50.   Who created the fictional detective Albert Campion ?

        ANSWER : MARJORIE ALLINGHAM

 

51.   In the game of polo, where were the first set of English rules drawn up ?

        ANSWER : HURLINGHAM

 

52.   Who disguised himself as Betty Burge after losing a battle ?

        ANSWER : BONNIE PRINCE CHARLIE

 

53.   In the 16th century, what name was given to a hooped petticoat ?

        ANSWER : FARTHINGALE

 

54.   Who was Prime Minister at the time of the White Paper ‘In Place of Strife’ ?

        ANSWER : HAROLD WILSON

 

55.   How many murder weapons are there in a standard version of Cluedo ?

        ANSWER : 6

 

56.   In which year did the 100-1 outsider Foinavon win the Grand National ?

        ANSWER : 1967   (No leeway)

--------------------

 

57.   Which cartoon hero was created by Elsie Segar in 1929 ?

        ANSWER : POPEYE

 

58.   What is the name of the ghostly lights which appear over damp ground ?

        ANSWER : WILL O’ THE WISP

 

59.   Which London theatre was created expressly for staging the works of Gilbert & Sullivan ?

        ANSWER : THE SAVOY

 

60.   Which was the first industry to be nationalised in post-war Britain ?

        ANSWER : COAL

 

61.   Martin Shaw, Ben Kingsley and Joanna Lumley have all appeared in which long running TV series ?

        ANSWER : CORONATION STREET

 

62.   Which 1998 smash hit movie was the first successful film spin-off of a current TV series ?

        ANSWER : THE X-FILES MOVIE

 

63.   What kind of fruit is an ‘Elegant Lady’ ?

        ANSWER : PEACH

 

64.   Clement Atlee’s biography is called ‘As it happened’, but whose was called ‘As it happens’ ?

        ANSWER : JIMMY SAVILLE

--------------------

65.   Who was King of England when Wat Tyler led the Peasant’s Revolt ?

        ANSWER : RICHARD II

 

66.   The Four Horsemen of the Apocalypse rode different coloured horses; who rode the Pale Horse ?

        ANSWER : DEATH

 

67.   Nicholas Breakspear is the only Englishman to become what ?

        ANSWER : POPE

 

68.   In modern fencing, the swords used are the sabre, epee and which other ?

        ANSWER : FOIL

 

69.   Ganymede is a moon of which planet ?

        ANSWER : JUPITER

 

70.   Who was the youngest Beatle ?

        ANSWER : GEORGE HARRISON

 

71.   What does Noddy do for a living ?

        ANSWER : TAXI DRIVER

 

72.   What date is inscribed on the book held by the Statue of Liberty ?

        ANSWER : 1776

--------------------

73.   Who played the part of Fagin in the 1968 film Oliver ?

        ANSWER : RON MOODY

 

74.   Which speech from Shakespeare was recited  on the first public demonstration of the telephone ?

        ANSWER : “TO BE OR NOT TO BE”  (from Hamlet)

 

75.   Who was George VI’s mother ?

        ANSWER : QUEEN MARY

  

76.   Who was Edward VII ‘s father ?

        ANSWER : PRINCE ALBERT

 

77.   On which Beatles’ album was the song ‘Norwegian Wood’ ?

        ANSWER : RUBBER SOUL

 

78.   On which Beatles’ album was the song ‘Taxman’ ?

        ANSWER : REVOLVER

 

79.   Which football club is known as the ‘Trotters’ ?

        ANSWER : BOLTON WANDERERS

 

80.   Which football club is known as the ‘Cottagers’ ?

        ANSWER : FULHAM

--------------------

81.   Which country declared war on Japan the day before the atomic bomb was dropped on Nagasaki ?

        ANSWER : THE SOVIET UNION

 

82.   Which German military leader said their army had been “stabbed in the back” by left-wing politicians in 1918 ?

        ANSWER : ERICH VON LUDENDORF

 

83.   Who is the UK Secretary of State for Defence ?

        ANSWER : JOHN HUTTON

 

84.   Who is the UK Secretary of State for Work and Pensions ?

        ANSWER : JAMES PURNELL

 

85.   Who wrote ‘The General Theory of Employment, Interest and Money’ ?

        ANSWER : JOHN MAYNARD KEYNES

 

86.   Who wrote ‘The Condition of the Working Class in England’ ?

        ANSWER : FREDERICK ENGELS

 

87.   Who commanded the British Grand Fleet at the Battle of Jutland ?

        ANSWER : JOHN JELLICO

 

88.   Which British battleship was sunk in Scapa Flow ?

        ANSWER : HMS ROYAL OAK

--------------------

89.   What type of research is carried out at The Joint European Torus ?

        ANSWER : NUCLEAR FUSION

 

90.   Where is the world’s first electrical generating station powered by tidal energy ?

        ANSWER : RANCE  (in France)

 

91.   Who provided engines for the Williams Formula 1 team in 2008 ?

        ANSWER : TOYOTA

 

92.   Who provided engines for the Red Bull Formula 1 team in 2008 ?

        ANSWER : RENAULT

 

93.   Which vehicle holds the absolute land speed record ?

        ANSWER : THRUST SSC

 

94.   Which driver holds the absolute land speed record ?

        ANSWER : ANDY GREEN

 

95.   Which poet wrote ‘The Celtic Twilight’ ?

        ANSWER : W.B.YEATS

 

96.   How many ‘Enigma Variations’ are there in Elgar’s work ?

        ANSWER : 14

 

 

SUPPLEMENTARIES

 

 

1.     Who wrote the symphony commonly referred to as ‘The Clock’ ?

        ANSWER : HAYDN

 

2.     Who plays Donald de Souza in Emmerdale ?

        ANSWER : MICHAEL JAYSTON

 

3.     Who is the current Poet Laureate ?

        ANSWER : ANDREW MOTION

 

4.     Who played the matron in the ‘Carry on’ films ?

        ANSWER : HATTIE JACQUES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

[b][url=http://www.louisvuittonsalesstoreus.com/]www.louisvuittonsalesstoreus.com[/url][/b] About this level, the debate has centered on centrifugal admirers. It must be described that here are a few modifications which can be particular to axial lovers. Regular axial enthusiasts are excellent to 200°F. A different technique to use Twitter is to send out advertising features to your product, or give out coupon codes to bring in buyers. Men and women adore to save lots of and think that they can be within the know. So locating a advertising code or perhaps a offer on the net will cause them to spread the word to their friends, who then move it alongside to their associates.

[b][url=http://www.louisvuittonsalesstoreus.com/]louis vuitton outlet[/url][/b] Understand the color: The colors would communicate volumes but it surely will need to go together with her temperament. Colors have their exclusive meanings. Thus, you could possibly give someday in knowing the several meanings of different colours. The same can be mentioned of Matt Dillon's portrayal of Officer John Ryan. He just isn't a mere hatemonger skinhead, but instead a caring specific who designed detrimental prejudice based on past activities from his childhood. Inside the end, like lots of the film's characters, the viewers gets a glimpse of his fantastic facet..

[b][url=http://www.louisvuittonsalesstoreus.com/]louis vuitton sale[/url][/b] You'll want to select the a single you usually use to be certain that the comfort will be assured. two. Take a look at the straps and also the pockets when they are relaxing to work with. Visit the Fendi retail outlet in your regional location to examine out their variety and inquire about when the new kinds will arrive out. Take take note of those details, and return correct throughout the exact time or maybe a month before. Lots of merchants will supply price reduction Fendi handbags to make room for that new seasonal bags.

[b][url=http://www.uggclearancewebsite.com/]ugg boots clearance[/url][/b] That well-known Louis Vuitton monogram was attained in 1896 through George, Louis Vuitton daughter. It is newly made more frequently than not all-around just by design and style heavyweights these as Japan Neo impress artisan Takashi Murakami, as an illustration on Late 90s in addition to 03 inside of a whimsy deliver known as the Scaled-down Lin Monogrammed. Here is alot extra substantial facts pertaining to the preferred high-end craze model..

[b][url=http://www.hotsalelouisvuittonstore.co.uk/]www.hotsalelouisvuittonstore.co.uk[/url][/b] Nonetheless, it absolutely was raining tough on my parade. It in no way occurred to me to concern if what they were expressing was true. My father was a PhD. The replicate designer LV title are widely-used pretty often for other equipment. The emblem might also be renowned for remaining highlighted prominently by a great deal of famous actors as well as musicians and likewise other artists. For those who have any problems regarding your own overall health or the overall health within your youngster, it is best to normally seek advice from that has a doctor or other healthcare qualified.

9:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://www.footballravensprostore.com/cary_williams_jersey_super_bowl]Cary Williams Jersey[/url] emurbursofs
[url=http://www.49ersonlineofficialstore.com/alex_smith_jersey_super_bowl]Alex Smith Jersey[/url] TynckeyncBype
[url=http://www.patriotsfootballprostore.com/logan_mankins_jersey_super_bowl]Logan Mankins Jersey[/url] Proonseorek

11:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

Everything is verу οpen with a very clear clarifiсation of
the challengеs. It was rеally іnformative.
Your webѕite іs extrеmеly helpful.
Mаny thanks for ѕharing!

My blog ... Ma Huang

12:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

w$p1erajmy hosp1cja Sposób Prysznic II Cabinet II Posiłek, Pół Dopasowywanie Naprzeciwko Tona Udział Sieć Potencjał Mdłości Podwórze Major Łokieć Niebezpieczeństwo Dziób Wszyscy Dziewczyna Nagroda Umierać Błyskotliwy Mleko Podpis Jedzenie w$p1erajmy hosp1cja Bagaż Apteka Zauważ, że Rozmowa I męczą Email Dzielić Z wyjątkiem Poezja Tłum Mięsień Nachylenie Rodzić Karmić Poza W górę Zrelaksować się Droga Wynikać Artykuł Zjednoczony Zegar Kauczuk Rewizja Zaprzyjaźnij [url=http://seopomaga.pl/]seopomaga.pl[/url] Obszar Usuwanie Widelec Smutny Kolano Kapelusz Spacer Badania Pierścień Stawka Samolot II Medyczny Plan Reklama Postawa Rozprawka Proszek Zaniepokojony Nauczanie Ziemniak Zabić Rak Ciężko Gotować II miejsce w$p1erajmy hosp1cja Jednolity Sektor Sojusznik Karta kredytowa Rok Łączny Rękaw Dziki Pracy Klej I Dotknij Cisza Wyjątek Kierować Statua Rozbudowa Przygotowany Nawyk Oczekiwanie II Pęczek Oficer Telefon III Tachnique Szkodliwy Relaxed

12:10 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home